pátek 26. srpna 2016

Rozhodněte, kdo získá až 70 000 Kč pro svůj dobročinný projekt

Od středy 24. srpna až do 7. září může veřejnost hlasovat pro charitativní projekty, které v rámci čtvrtého ročníku Grantového programu Nadace České spořitelny mohou získat až 70 000 Kč. Do finále postoupilo 18 projektů, nominovali je klienti České spořitelny, kteří v nich jako dobrovolníci dlouhodobě působí. Granty poskytne Nadace ČS organizacím zaměřeným na pomoc seniorům a osobám s mentálním postižením a na prevenci a léčbu drogových závislostí. Jde o cílové skupiny, které Nadace ČS dlouhodobě podporuje. Hlasování probíhá na webu Nadace České spořitelny – www.nadacecs.cz/granty.


Každý hlasující má k dispozici celkem tři hlasy, které může rozdělit mezi tři projekty, vždy jeden v každé kategorii. Organizace, které o grant žádají, budou moci díky podpoře například rozšířit výrobu ve svých chráněných dílnách a dát práci více lidem s mentálním postižením. Jiné usilují o vybudování bezbariérového přístupu nebo chtějí svým klientům nabídnout nový druh terapie.



V minulém ročníku uspěla například organizace Sue Ryder, která díky grantu pořídila mobilní záhonky pro seniory. „Pro program Zahrada na kolečkách jsme pořídili devět mobilních zahradnických stolečků. Mobilní záhonky se dají použít i pro pěstování ve vnitřním prostředí, proto si díky Nadaci České Spořitelny mohou své květiny vypěstovat i klienti, kteří jsou dlouhodobě upoutaní na lůžko. Stolní záhonky jsou koncipovány tak, aby pod ně mohl klient na vozíku bezpečně vjet, a dají se pohodlně opečovávat i přistavené k lůžku,” představuje loňský úspěšný projekt Grantového programu Nadace ČS Jana Žďárská z organizace Sue Ryder.



Česká spořitelna podporuje individuální dobrovolnictví už od roku 2007, kdy pro své zaměstnance spustila dobrovolnický program s názvem Den pro charitu s Českou spořitelnou. Ten se během krátké doby stal mezi zaměstnanci velmi oblíbeným a tak pro ně banka po dvou letech, v roce 2009, otevřela Grantový program, prostřednictvím kterého i zaměstnanci mohou už osm let pro své neziskovky získat finanční podporu. Oba Grantové programy se zaměřují na podporu neziskových organizací, které působí ve stejných oblastech jako Nadace ČS, a oba jsou realizovány od roku 2014 nadací.

Žádné komentáře:

Okomentovat