čtvrtek 1. září 2016

Neplánujte věci od stolu, je to zbytečně drahé

Akcelerační programy jsou nejčastěji spojovány s technologiemi, velkým byznysem a rychlými penězi. Náš akcelerační program Impact First je jiný a zaměřuje se na podnikání se sociálním dopadem. 

Poptávka po byznysovém nastavení tzv. sociálního podnikání sílí. Organizace, které dávají práci lidem na okraji společnosti, málokdy uspěly, protože zaměstnávat tuto cílovou skupinu je zkrátka drahé. Je totiž potřeba jim věnovat spoustu času - začít úplně odznova, naučit je základním pracovním návykům, jako je například vstát včas, pracovat víc než dvě hodiny denně, omlouvat se, pokud onemocní, atd. 
Mezi ty, kteří dokazují, že to jde, patří Petr Steklý a jeho firma Socialtrade, která na Kolínsku mimo jiné nabízí úklidové práce ve veřejném prostoru i ve firemních areálech. Zefektivnit podnikání se Petrovi Steklému podařilo i díky absolvování pětiměsíčního programu Impact First. “Impact First vás mentálně posune zcela jinam. Začali jsme úplně jinak finančně plánovat. Z nezisku jsme totiž zvyklí rozpočtovat nejprve úvazky, pak až k nim přidávat aktivity. V byznysu je to naopak - máte produkt a k němu počítáte, zda jej a za jakou cenu dokážete prodat,” shrnuje Petr Steklý přínosy akcelerátoru.

Impact First se zaměřuje na ty, kteří mají vůli měnit věci kolem sebe. Společně s kouči, mentory a lektory marketingových a obchodních dovedností posouvají své projekty k trvale udržitelnému byznys modelu. Úči se nápady nejprve testovat a prototypovat, vyvarují se tak zbytečným zklamáním. “Chystat věci od stolu a po půl roce zjistit, že nefungují, je zbytečně drahé,” dodává Petr Steklý, který první ročník akcelerátoru vyhrál.

Do akcelerátoru Impact First se právě teď můžete se svým projektem přihlásit i vy – vizte www.impactfirst.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat